Kruche waniliowe kokardki z jeżynami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

smaczne ciastka z jeżynami -polecam.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki krupczatki
    200 g schłodzonego masła
    3 żółtka
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru pudru
    cukier waniliowy
    Dodatkowo:
    jężyny po 3 sztuki na każde ciasto
    cukier puder do oprószenia ciastek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Przekąski

Kruche waniliowe kokardki z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto , rozwałkować , pociąć na około 6 - 7 cm pasy o szer około 2 cm.
    Na każdym pasku ciasta ułożyć w odstepach po 2 jeżyny , brzegi ciasta złożyć ku środkowi.
    Na środku każdego ciastka umięścić jeżynę. Ciastka z jeżynami oprószyć cukrem.
    Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach od siebie.
    Piec w nagrzanym piekarniku w 180 s C.przez ok. 20 minut, aż lekko się zrumienią.
    Upieczone , ostudzone kokardki oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!

Porady

ciasto mozna schłodzic.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować