Kruche tartaletki z czekoladą i agrestem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Kruche tartaletki z kremem czekoladowym i agrestem - słodycz i kwaskowe owoce - polecam!

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
    1 jajko
    200 g masła
    2 łyżki cukru
    cukier z prawdziwą wanilią
    szczypta proszku do pieczenia
    szczypta soli
    2 łyżki śmietany 18 proc.
    krem czekoladowy np Nutella
    3-4 garście agrestu
    oraz
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Kruche tartaletki z czekoladą i agrestem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Agrest płuczemy, usuwamy z obu stron szypułki.
    Mąkę przesiewamy z odrobina proszku do pieczenia, dodajemy posiekane masło, sól, jajko, śmietanę. Zagniatamy ciasto.
    Rozwałkowujemy na gr nie mniejszą niż 1 cm i wycinamy większe koła za pomocą szklanki. Na każdym kole rozprowadzamy trochę kremu czekoladowego i wykładamy agrest. Z pozostałego ciasta wycinany paski i układamy na wierzchu tworząc tzw. kratkę.
    Tartaletki układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopnia przez około 15-20 minut . Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować