Kruche słodkie miseczki wypełnione kwaskowymi wiśniami i agrestem z cukrową skorupką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce płuczemy.
Składniki na ciasto dajemy do miski i zagniatamy gładkie ciasto.
Wkładamy je do woreczka i odkładamy na około 30 minut do lodówki.
Po tym czasie ciasto wałkujemy niezbyt cienko , około 1-1, 5 cm grubości , wycinamy koła, i wylepiamy nimi zewnętrzne dno szklanki odwróconej ku górze.Tak wylepione ciastem szklanki wkładamy do nagrzanego piekarnika i podpiekamy około kwadrans aż ciasto nie będzie lużne Potem wyjmujemy , delikatnie ściągamy miseczki ze szklanek i wypełniamy je owocami, wierzch lekko oprószamy cukrem kryształem. i spowrotem wkładamy do piekarnika. Babeczki pieczemy przez około 20 minut na złoty kolor w temp 200 stopni. Studzimy.Smacznego:)
Porady
dno szklanki lekko smarujemy olejem wtedy ciasto łatwo zejdzie po podpieczeniu
Komentarze