Kruche ślimaki z marmoladą i migdałami

  • wyświetlono: 369 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kruche ciastka szybkie w przygotowaniu.

  • 120min

Składniki

- 150 g margaryny
- 450 g mąki
- 1 szklanka cukru pudru
- 3 łyżki śmietany
- 3 żółtka
- 1 ½ łyżeczki proszku
- cukier waniliowy

- marmolada
- płatki migdałowe

Sposób przygotowania przepisu:

Kruche ślimaki z marmoladą i migdałami

  • Przygotowanie ciasta1. Mieszamy mąkę z proszkiem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, śmietaną i żółtka. Ucieramy margarynę, dodajemy wymieszane sypkie produkty – wszystko łączymy mikserem.
  • Smarujemy marmoladą2. Następnie ciasto przełożyć na stolnicę, dokładnie zarobić cienko rozwałkować – rozsmarować marmoladę posypać migdałami.
  • Pieczemy3. Ciasto zwijamy w rulon, wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzoną roladę pokroić na centymetrowe plastry ułożyć na blaszkę. Pieczemy 15 minut w temp. 200.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Ślimaki z twarogiem i rodzynkami

Dodane przez: welciar

Ślimaki z twarogiem i rodzynkami

Szybkie, pyszne i tanie. :)

Kruche różyczki z marmoladą

Dodane przez: akrobatka22

Kruche różyczki z marmoladą

Kruche, eleganckie ciasteczka w...

image-1i5rkbf

Dodane przez: Magdalena Poniewierska

KRUCHE ROGALIKI Z MARMOLADĄ

Ciasteczka "palce lizać". Gdy byłam...

Ciasteczka

Dodane przez: KejtKejt

Kruche ślimaczki z marmoladą

Doskonałe, gdy nachodzi nas ochota...

Kruche wiatraczki z marmoladą

Dodane przez: czekoladka

Kruche wiatraczki z marmoladą

Pyszne małe ciasteczka, idealne...

CIASTKA KRUCHE

Dodane przez: bogusia76

Kruche z marmoladą

ZAWSZE SIE UDAJĄ I SZYBKO ZNIKAJĄ.JAK...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE