Kruche serowo-jabłkowe ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 Krucy spód:
Z podanych składników wyrób ciasto. Podziel na 3 równe części i upiecz je w natłuszczonej blaszce w temp. 180 stopni ok przez ooło 25 minut..
2 Masa serowa
Białka oddziel od żółtek. Z białek ubij pianę.
Żółtka utrzyj z cukrem i masłem. Dodaj zmielony ser i ubitą pianę z białek. Masę umieść w garnku na ogniu i chwilę gotuj ,cały czas mieszać aby się nie przypaliła.
Dodaj rozpuszczony w mleku proszek budyniowy , chwile całosc gotuj.Na pierwszym placku wyłóz goraca mase serową, przypryj drugim plackiem..
3. Masa jabłkowa:
Jabłka obierz, zetrzy na tarce i usmaz z masłem ,Nastepnie dodaj cynamon galaretkę, wymieszaj.Mase wyłóz na kolejny placek, przykryj trzecim.
4.Wykonanie polewy
Żelatynę rozpuść w 2 łyżkach gorącej wody.
Margarynę, cukier, że rozpuszczoną żlatynę i kakao rozpuść na wolnym ogniu - nie gotuj . Po przestudzeniu dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj .Polewę czekoladową rozprowadz na wierzchu.
Przed podaniem wierzch mozna oprószyc dodatkowo cukrem pudrem lecz niekoniecznie.
Porady
mo blacha 25 na 35.
zna uzyc gotowej polewy czekoladowej.
Komentarze