Kruche serduszka z żurawiną i serem

0 (0 ocen)

Pyszne serduszka z żurawiną i serkiem kozim,idealne na Walentynki:)

Składniki:

  • 1 rolka ciasta francuskiego
    żurawina w słoiczku
    serek kozi kremowy
    białko z jajka kurzego
    foremki w kształcie serduszek w 3 wielkościach

Kruche serduszka z żurawiną i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wycinamy serca 1. Ciasto francuskie rozłożyć na blacie lub stolnicy. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wiekszymi foremkami wykrawać serduszka.
  • nakładamy serek i żurawinę 2. Na każde serduszko nałożyć łyżeczką żurawinę oraz serek kozi
  • łaczymy ciasto 3. Ciasto przykryć drugą częścią i za pomocą widelca nakłuwać delikatnie dookoła by części ciasta się połączyły.
  • serduszka 4. Mniejszymi formkami wykrawać mniejsze serduszka. Smarować rozbełtanym białkiem i na każdą większą część nakłądać mniejszą. Na koniec całość jeszcze raz posmarować białkiem.
  • uieczone 5. Blaszkę wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika i piec do czasu aż ciasto się ładnie zrumieni. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy