Kruche serduszka z marmoladą z czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

tradycyjne kruche ciasteczka przekładane marmoladą z czarnej porzeczki .

  • 40 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    150 g zimnego masła
    80 g cukru pudru
    2 żółtka

    oraz:
    marmolada
    cukier puder

Kruche serduszka z marmoladą z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruche:

    składniki zagnieść do uzyskania jednolitej kuli ciasta,zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce ( 1 godz.)

    Ciasto cienko rozwałkować i za pomocą foremki wykrawać serduszka.

    W połowie ciastek wykroić mniejsze serca.

    Piec w 200 stopniach 10 minut.

    Po upieczeniu i ostygnięciu ciastka bez otworów posmarować marmoladą i przykryć drugim ciastem .

    Posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy