PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Kruche serduszka na patykuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/99/3dfb1f8d8bad622debf35c9d90ce5f92cddf1e1d.jpeg1066800http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kruche-serduszka-na-patyku
1.
Z margaryny, mąki, soli i cukru zagnieść kruche ciasto. Pod koniec dodawać po łyżce wody, by uzyskać dość plastyczną konsystencję. Ciasto włożyć do lodówki na godzinę.
2.
W rondelku podgrzać dżem ze skrobią i cukrem, doprowadzić do wrzenia. Podgrzewać na małym ogniu, aż zgęstnieje.
3.
Przygotować blachę. Wyjąć część ciasta z lodówki. Rozwałkować, wycinać serduszka.
Na każde serduszko położyć patyczek do lodów, następnie nadzienie, przykryć kolejnym serduszkiem (uważając, by dobrze zlepić brzegi). Ciastka można ozdobić używając widelca.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut (aż ciasteczka się zarumienią).
4.
Tak wyglądają upieczone ciastka. Do patyczków warto przywiązać wstążeczki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze