Kruche rurki z czekoladowym kremem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Idealne na deser

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Składniki :

    500g mąki,
    300g masła,
    300g śmietany 18%,
    szczypta soli,
    cukier ,

    Składniki chrupiące orzechy :

    200g czekolady mlecznej,
    1/2 szklanka cukru,
    100g orzechów laskowych.


    Składniki nadzienie :

    500ml śmietanki 30%
    200g serka mascaropne
    5-6 łyżek kremu orzechowego
    1,0ml wódki,
    3-4 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Rurki Karmel

Kruche rurki z czekoladowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie rurki :

    Wszystkie składniki należy ze sobą połączyć.
    Włożyć do lodówki ciasto na 40min. Rozwałkować i wyciąć paski. Owinąć na metalowe rurki. Obtocz rurki w cukrze.

    Piecz w nagrzanym piekarniku do 190-200
    stopni na złoty kolor.
  • 2. Przygotowanie chrupiących orzechów :

    Czekoladę roztop w kąpieli wodnej.
    Na patelnię wsyp cukier.
    Postaw na gazie i podgrzewaj aż cukier się rozpuści ( nie mieszaj )
    Wsyp orzechy. Energicznie wymieszaj i przelej na papier do pieczenia. Odstaw do ostygnięcia.

    Tłuczkiem rozbij karmel z orzechami.

    Każdą rurkę namocz w roztopionej czekoladzie i posyp karmelem z orzechami.
  • 3. Przygotowanie nadzienia :

    Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
    Nie przerywając miksowania dodaj mascarpone oraz krem orzechowy.Wlej wódkę.

    Masę przełóż do rękawa cukierniczego i nadziewaj rurki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Orzechy Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować