Kruche rożki budyniowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Szybki i prosty przepis na smaczne ciastka, które można zrobić na wiele sposób. Te są z budyniem waniliowym :) Przepis ze strony Moje Wypieki.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • - mąka pszenna- 220g
    - masło- 120g
    - cukier puder- 80g
    - budyń waniliowy bez cukru- 1 opakowanie
    - żółtka- 2 sztuki
    - mleko- 2 łyżki

Kruche rożki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagnieść na ciasto kruche. Chłodzić w lodówce przez 40minut. Z ciasta odcinać kawałki Wałkować w wałeczki i zawijać w dowolny sposób tak żeby środek był grubszy. Blachę wysmarować margaryną i posypać mąką. Układać rożki schłodzić przed pieczeniem. Smarować rozmąconym białkiem i piec do momentu gdy ciastka będą złociste w 180- 200 stopni. Ostudzić posypać cukrem pudrem i cynamonem. Smacznego!

Porady

Ciasteczka można dekorować tak jak chcemy można przed pieczeniem posypać grubym cukrem, migdałami. Budyń można zastąpić zmielonymi orzechami laskowymi lub włoskimi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy