Kruche rogaliki z nadzieniem orzechowym

  • wyświetlono: 1899 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Proste w przygotowaniu.

20171104_115853
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto:
* 300 g mąki
* 120 g masła
* 1 żółtko
* 1 łyżka cukru pudru
* 20 g drożdży
* 1/2 szklanki mleka
* szczypta soli

Nadzienie:
* zmielone orzechy włoskie
* nutella

Sposób przygotowania przepisu:

Kruche rogaliki z nadzieniem orzechowym

  • 1. Sposób przygotowania:
    Drożdże rozpuścić w mleku z odrobiną cukru. Masło rozpuścić i ostudzić. Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i rozczyn drożdżowy. Wyrobić, dodać żółtko a następnie wyrabiając dodać masło. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić aż podwoi objętość. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wycinać trójkąty i smarować nadzieniem (zmieszać orzechy z nutellą). Zwijać rogaliki i piec w temperaturze 190 stopni na złoto.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rogalikikruche rogalikirogaliki z nutelląrogaliki z orzechami

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto strażackie, czyli kruche ciasto z nadzieniem wiśniowym i bitą śmietaną

Dodane przez: Di bloguje

Ciasto strażackie, czyli kruche ciasto z...

Jest to wielokrotnie sprawdzony...

Kakaowo-orzechowe kruche ciasto z owocami i pianką

Dodane przez: szpileczkiibabeczkiblog

Kakaowo-orzechowe kruche ciasto z owocami...

Kakaowo-orzechowe kruche ciasto...

Kruche ciasto jabłkowo orzechowe

Dodane przez: juchab

Kruche ciasto jabłkowo orzechowe

Kruche blaty ciasta przełożone,...

Seromakowiec w kruchym cieście orzechowym

Dodane przez: rena123

Seromakowiec w kruchym cieście orzechowym

Znane i lubiane ciasto z masą makową...

Kruche ciasto przekładane masą orzechową

Dodane przez: RedakcjaPP

Kruche ciasto przekładane masą orzechową

Uwielbiam to ciasto. Jest pyszne,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE