Kruche rogaliki

4.5 (154 ocen)

Kruche i sprawiające, że nie można się od nich oderwać.

Składniki:

  • 1/2 litra śmietany
    1/2 litra smalcu
    szczypta soli
    1 jajko
    2 dag drożdży
    1 łyżka cukru
    mąka ( ok 1 kg)
    marmolada
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Kruche rogaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Formowanie 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Niewielkie kawałki rozwałkowywać i za pomocą talerza wycinać koła, które należy podzielić radełkiem na 8 iczęści. Na każdy kawałek nakładać marmoladę i zawijać rogaliki. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 25 min do zarumienienia. Z jednej porcji wychodzi około 90 rogalików.

Porady

Można posypać cukrem pudrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować