Kruche pierożki z nadzeniem krówkowym-ciaska

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasteczka w kształcie pierożków -niezbyt słodkie kruche ciasto nadziane słodka masa krówkową-po prostu pyyycha!

  • 30 min

Składniki:

  • 1. Kruche ciasto:

    2 szklanki mąki pszennej
    180 g masła
    2 żółtka
    1 czubata łyżka kwaśnej śmietany 18%
    1 łyżka cukru pudru
    szczypta proszku do pieczenia
    szczypta soli

    2 Masa z krówek:

    70 dag cukierków krówek ,
    7 łyzek mleka ,
    około 4 łyzki miękkkiego masła

    3. dodatkowo:
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche pierożki z nadzeniem krówkowym-ciaska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Kruche ciasto:
    1. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść, zawinąć w woreczek by nie wysychało, włożyć do lodówki i porządnie schłodzić ( 2 -3 godziny)
    Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki,rozwałkowac.. Przy pomocy kubka lub szklanki wycinać koła .Na kazde koło na środku kłaść porcję masy krówkowej , składać na pół i sklejać jak pierozki , najlepiej widelcem.


    Rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temperaturze 190ºC, na złoty kolor. Po wystudzeniu oprószyć.cukrem pudrem

    2. Masa krówkowa:
    Do rondelka wrzuić pokrojone w kostke cukierki , dodać mleko oraz masło .
    Mieszając , rozpuścic składniki.
    3. Ciasteczka po upieczeniu i przestudzniu oprószyc cukrem pudrem, smacznego:)

Porady

czas przy podany bez schładzania ciasta sklejaąc boki ciasta, boki mozna delikatnie zwizyc woda -napewno sie nie rozkleja.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować