Kruche paszteciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób wykonania;
Gotujemy ryż z dodatkiem curry, tak aby był lekko niedogotowany. Mięso
podsmażamy na patelni w niewielkiej ilości oleju, dodajemy pokrojoną w
kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Do przesmażonego
mięsa dodajemy strtą marchewkę( surową) i przestudzony ryż.
Przyprawiamy całość solą, curry, ostrą papryką. Ciasto francuskie
kroimy na kwadraty i do śrotka kładziemy łyżkę nadzienia. Całość
zalepiamy. Wieszch pasztecików warto posmarować żółtkiem, aby nabrały
złocistego koloru. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez
ok 20 minut( ja piekę z termoobiegiem i czas pieczenia wynosi 20 minut,
bez termoobiegu trochę ten czas może się wydłużyć). Paszteciki podaje
z sosem czosnkowym.
Komentarze