KRUCHE OPONKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • 45 min

Nie z ciasta drożdżowego , które nieśmiało wyrasta nam pod ściereczką , a z ciasta , z dodatkiem serka homogenizowanego , które po upieczeniu sprawia , że Donaty są niesamowicie kruche i delikatne.Biała czekolada , to taka kropka nad I , która sprawia , że nie tylko cieszą podniebienie,ale i oko!

  • 45 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI :

    ** mąka pszenna – 200 g

    ** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    ** cukier – 50 g

    ** serek homogenizowany – 1 czubata łyżka

    ** olej – 4 łyżki

    ** mleko – 4 łyżki

    ** tłuszcz do smażenia

    ** biała czekolada + kolorowa posypka do dekoracji

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki Oponki

Kruche oponki z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem.

    Dodajemy mleko , serek homogenizowany i olej.

    Wszystko razem dokładnie mieszamy i wyrabiamy gładkie ciasto.

    Podsypujemy mąką i rozwałkowujemy na grubośc ok. 1,5 cm.

    Za pomocą szklanki wycinamy koła , a za pomocą kieliczka lub zakrętki dziurkę w środku.

    Wrzucamy na mocno rozgrzany tłuszcz i smażymy na rumiano.

    Odsączamy na papierowym ręczniku.

    Polewamy rozpuszczoną białą czekoladą i posypujemy dekoracją.

    Zajadamy!
    Smacznego!

Porady

Oponki śmiało możemy obsypać cukrem pudrem lub oblać inną, ulubioną czekoladą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować