Kruche mini-babeczki z jagodami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Owocowe i słodkie, takie na jeden kęs.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - miekkie masło: 90 gramów
    - soli: 1 szczypta
    - zimne mleko: 2 łyżki
    - mąka: 130 gramów
    - czekolada (drobno pokrojona): 80 gramów

    - jagody: 200 gramów
    - czekolada: 150 gramów

Kruche mini-babeczki z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruche babeczki z jagodami-przygotowanie 1. Czekoladowe ciasto kruche:

    Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Pierwsze 4 składniki zagnieść razem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ostudzić i dodać do ciasta.Wymieszać. Ciastem wyłożyć mini foremki (aby ciasto nie napuchło można wypełnić fasolą). Piec w piekarniku ok. 12-15 minut.Wyjąć i ostudzić.
  • 2. Upieczone babeczki wypełnić jagodami. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić aby polewa nie była zbyt gorąca i polać nią babeczki.
  • 3. Ugarnirować jagodami i orzechami laskowymi. Zostawić do ostygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy