Kruche łódki z dżemem, śliwkami i kokosową kruszonką

0 (0 ocen)

  • 50 min

polecam kruche łodeczki z dżemem truskawkowym , śliwkami i kokosową kruszonka-pycha:)łatwe w przygotowaniu i pyszne w smaku:)

  • 50 min

Składniki:

  • 1. Kruche ciasto:
    2 szklanki maki pszennej
    200 g miękkiego masła
    szczypta soli
    3 łyżki cukru pudru
    2 żółtka
    cukier waniliowy

    Nadzenie:
    mały słoik dżemu truskawkowego
    śliwki
    2. Kruszonka kokosowa:
    15 g wiórków kokosowych
    2 łyżki cukru
    pół łyzeczki cukru waniliowego
    około 20 g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dżemy

Kruche łódki z dżemem, śliwkami i kokosową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ciasto:
    Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj cukier, sól i posiekaną margarynę i zółtka , zagnieć ciasto, tak by było gładkie i jednolite.
    Jeśli ciasto jest zbyt twarde, dodaj odrobinę śmietany .
    Ciasto uformuj w kule , owiń folią i włóż na 20 minut do lodówki.
    Ciasto rozwałkuj i wykrawaj duze koła a nastepnie formuj z nich łódeczki.
    Na łódeczkach rozprowadz cienka warstwę dżemu a po bokach ułóż oczyszczone,pokrojone w paski śliwki.
    2. Składniki na kruszonke połącz , wyrób ciasto, schłodz a nastepnie na wierzchu rozprowadz kruszonke(zetrzyj na tarce)

    Łódeczki piecz w nagrzanym piekarniku w temp 190 st przez 20 minut.Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować