Kruche koszyczki z kremem

4.5 (199 ocen)

pyszne kruche babeczki do koszyczka

Składniki:

  • 0,5 kg mąki
    250 g margaryny
    150 g cukru pudru
    3 żółtka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem budyniowy:
    2 szkl. mleka
    1 budyń waniliowy
    0,5 szkl. cukru pudru
    1 masło
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Kruche koszyczki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem i zarobić gładkie ciasto . Ciasto cienko wałkować , wycinać krążki wielkości foremek , ciastem wylepiać foremki , tyle samo ile jest babeczek tyle robimy podkówek z ciasta kruchego, pieczemy w temp. 175 C na złoty kolor.

    Krem:
    Gotujemy budyń na mleku, studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy budyń.
    Kremem wypełniamy babeczki.

Porady

do kremu można dodać ulubionego aromatu np. migdałowego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować