200 g mąki pszennej
150 g mąki pełnoziarnistej
250 g miękkiej margaryny lub masła
150 g cukru
30 g mocnego kakao jeśli nie jest za mocne można dać więcej
2 żółtka
1 łyżka śmietany 18%
Sposób przygotowania przepisu:
Kruche kakaowe grzybki
1.
Masło lub margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka oraz śmietanę. Następnie wsypujemy przesiane kakao. Gdy połączy się ono z masą maślaną stopniowo dodajemy pozostałe sypkie składniki. Tak przygotowane ciasto przekładamy na blat i szybko zarabiamy.
Wstawiamy na godzinę do lodówki, by się schłodziło.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3 mm i wykrawamy ciasteczka.
Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 180 st. przez około 15 minut.
Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek oraz od tego jak grubo rozwałkowaliśmy ciasto.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze