Kruche grzebyczki z konfiturą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne kruche ciasteczka, bardzo łatwe do wykonania, nadziewane domową konfiturą z róży. Robi się je ekspresowo, a smak mają taki, że trudno poprzestać na jednym :).

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:


    2 szk mąki pszennej
    1 szk gęstego serka naturalnego
    25 dag margaryny lub masła
    cukier waniliowy lub naturalna wanilia z laski
    słoik konfitury lub twardej marmolady



Kruche grzebyczki z konfiturą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Składniki połączyć ze sobą, zagnieść ciasto i schłodzić przez godzinę w lodówce.

    2. Blat kuchenny obficie oprószyć mąką, ciasto cienko wałkujemy, nakładamy wzdłuż małą ilość konfitury, zwijamy i odcinamy pasek. Każdy rulon z ciasta nakrawamy i odcinamy ciasteczka o długości ok. 5-7 cm.

    3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, czas pieczenia ok. pół godziny. Gotowe ciasteczka można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy