Kruche ciasto z musem jagodowym i bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka ucieram z cukrem, dodaję porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wiórki masła i wszystko razem zagniatam.Gotowe rozwałkowuję na placek. Średniej wielkości tortownicę wykładam papierem do pieczenia, boki smaruję masłem i posypuję bułka tartą. Do tak przygotowanej tortownicy wkładam ciasto, nakłuwam widelcem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 10 min.
2.W tym czasie umyte i przebrane jagody miksuję z cukrem i mieszam z suchą galaretką.
3.Mus wykładam na podpieczone ciasto.
4. Białka ubijam na sztywną pianę dodając cukier.Przykrywam ciasto z musem i ponownie wstawiam do piekarnika na 30-35 min, aż beza się zrumieni.
Komentarze