Kruche ciasto z musem jagodowym i bezą

0 (0 ocen)

Wspaniałe, chrupiące ciasto, mus i beza to poezja smaku i aromatu.

Składniki:

  • Kruche ciasto:

    30 dag mąki pszennej
    15 dag masła
    2-3 łyżki cukru pudru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 żółtka

    Mus jagodowy:
    1 szklanka jagód
    2 łyżki cukru
    1 opakowanie galaretki o smaku owoców leśnych

    Beza:
    4 białka
    1-2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery Beza

Kruche ciasto z musem jagodowym i bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruche ciasto z musem jagodowym i bezą 1. Żółtka ucieram z cukrem, dodaję porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wiórki masła i wszystko razem zagniatam.Gotowe rozwałkowuję na placek. Średniej wielkości tortownicę wykładam papierem do pieczenia, boki smaruję masłem i posypuję bułka tartą. Do tak przygotowanej tortownicy wkładam ciasto, nakłuwam widelcem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 10 min.
  • Kruche ciasto z musem jagodowym i bezą 2. W tym czasie umyte i przebrane jagody miksuję z cukrem i mieszam z suchą galaretką.
  • Kruche ciasto z musem jagodowym i bezą 3. Mus wykładam na podpieczone ciasto.
  • Kruche ciasto z musem jagodowym i bezą 4. Białka ubijam na sztywną pianę dodając cukier.Przykrywam ciasto z musem i ponownie wstawiam do piekarnika na 30-35 min, aż beza się zrumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować