Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką

4.5 (154 ocen)

Bardzo lubię piec różnego rodzaju ciasta. Ten piekłam pierwszy raz i myślę, że mi się udał. Wszystkim bardzo smakował.

Składniki:

  • ciasto:
    - 2,5 szkl. mąki pszennej
    - 250 g margaryny
    - 5 łyżek cukru
    - 5 żółtek
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    panka:
    - 5 białek
    - 3/4 szkl. cukru
    - 1 cukier waniliowy
    - 2 budynie malinowe
    - 400-500 g malin
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery

Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyłożyć maragaryne na stolnicę, dodać makę, proszek, żółtka, cukier. Zagnieść i podzielić na 2 części. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Następnie ubić na sztywno pianę z białek, dodać cukry, sypkie budynie i mieszać. Wyjąć część ciasta z zamrażarki i wyłożyć na blachę, na to pianę budyniową, kolejno maliny. Pozostałą część ciasta zatrzeć na wierzch. Piec ok. 30 min. w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować