Kruche ciasto milionera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Posmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 19 x 29 cm. Do miski przesiać mąkę i wymieszać z cukrem. Dodać masło, zagnieść. Wyłożyć do przygotowanej formy i nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 190°C przez 20 minut
, do złotego brązu.
2.Masę z puszki wyłożyć na upieczony spód
3.Czekoladę rozpuszczać w kąpieli wodnej, dodając stopniowo masło. Polewa powinna mieć taką gęstość, by można ją było swobodnie wylać z rondelka na masę karmelu. Jeśli jest zbyt gesta, dodawać masła, lecz ostrożnie, by nie przesadzić. W ten sposób polewa po ostudzeniu w lodówce będzie gładka.
4.Po wylaniu ostatniej warstwy, ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin.
Komentarze