Kruche ciasto kokosowe z gruszkami i jabłkami

4.46 (194 ocen)

Dietetyczne ciasto na kokosowym spodzie z nadzieniem jabłkowo-gruszkowym. Jest rewelacyjne w smaku, zdrowe i dietetyczne :)

Składniki:

  • Składniki:(okrągła blaszka 20cm)
    kruche ciasto:
    -3 średnie jajka M
    -30g rozpuszczonego oleju kokosowego
    -90g mąki kokosowej
    -20g mąki ziemniaczanej/z tapioki
    -2 łyżki ksylitolu/erytrolu
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
    nadzienie:
    -200g jabłek obranych i pokrojonych w średnią kostkę
    -150g słodkich gruszek obranych i pokrojonych w średnią kostkę
    -2 łyżki ksylitolu/erytrolu
    -100ml wody
    -2 łyżeczki żelatyny
    -1/3 łyżeczki imbiru
    dodatkowo:
    -garść płatków migdałów
Wystaw ocenę:

4.46 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kruche ciasto kokosowe z gruszkami i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kruche ciasto:
    -wszystkie składniki przekładamy do blendera i miksujemy do połączenia wszystkich składników
    -blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto i lekko je uklepujemy (najlepiej zwilżonymi dłońmi)
    -piekarnik rozgrzewamy do 180C
    -pieczemy 15minut, wyciągamy z piekarnika i studzimy
    nadzienie:
    -do garnuszka wlewamy wodę, wrzucamy owoce, dodajemy cukier i gotujemy do miękkości
    -zdejmujemy z palnika, dodajemy żelatynę i energicznie mieszamy
    -garnuszek odstawiamy w chłodne miejsce i czekamy aż masa lekko stężeje
    następnie:
    -na spód ciasta wykładamy gotowe nadzienie i posypujemy płatkami migdałów
    -wkładamy do lodówki na kilka godzin
    Smacznego i na zdrowie!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kokosowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować