Kruche ciasto kokosowe z gruszkami i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.kruche ciasto:
-wszystkie składniki przekładamy do blendera i miksujemy do połączenia wszystkich składników
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto i lekko je uklepujemy (najlepiej zwilżonymi dłońmi)
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-pieczemy 15minut, wyciągamy z piekarnika i studzimy
nadzienie:
-do garnuszka wlewamy wodę, wrzucamy owoce, dodajemy cukier i gotujemy do miękkości
-zdejmujemy z palnika, dodajemy żelatynę i energicznie mieszamy
-garnuszek odstawiamy w chłodne miejsce i czekamy aż masa lekko stężeje
następnie:
-na spód ciasta wykładamy gotowe nadzienie i posypujemy płatkami migdałów
-wkładamy do lodówki na kilka godzin
Smacznego i na zdrowie!
Komentarze