kruche ciastko z wiśniami i budyniową pianką

4.5 (199 ocen)

  • 40 min

ciastko jest kruche i naprawdę pyszne

  • 40 min

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki , 1 kostka margaryny , 2 łyżeczki proszku do pieczenia , 3 łyżeczki cukru pudru , 5 żółtek.
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche ciastko z wiśniami i budyniową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zagnieść, podzielić na 2 częśći ( około 60 % i 40%) zawinąć w folię i schować do zamrażalnika. Blachę (33x20) wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć na spód większą część ciastka, lekko przyklepać i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w 190 stopni około 20min. Wystudzić . Budyniowa pianka: 5 białek, 1 szklanka cukru , 1 cukier waniliowy, 2 budynie malinowe bez cukru 0,5 szklanki oleju. Białka ubić na sztywno , następnie dosypać cukier, i cukier waniliowy. Wsypać budyń by się rozpuścił strużką wlewać olej mieszając do połączenia.Na podpieczony zimny spód wyłożyć wiśnie i ubitą piane. Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta. Piec około 30-40min w 190 C. Można posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować