Kruche ciastka z kremem czekoladowym i miodowymi orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać posiekane schłodzone masło, żółtka, oba cukry zagnieść kruche ciasto.
Ciasto rozwałkować niezbyt cienko - na grubość co najmniej 1 cm. Wykrawać za pomocą szklanki koła. Dnem mniejszej szklanki-literatki zrobić wgłębienia w każdym kole. W każde wgłębienie włożyć po łyżeczce kremu czekoladowego, a następnie ułożyć pokruszone orzechy włoskie wymieszane z miodem - im więcej orzechów, tym ciasteczka są smaczniejsze.
Ciastka z kremem i orzechami ułożyć na blasze wyłożonej papierem i piec ok. 15 minut w temp. 180°C (do zezłocenia). Studzić na kratce.
Smacznego:)
Komentarze