Kruche ciastka trzyskładnikowe (dla dzieci po 9 miesiącu)

4.42 (179 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli Wasze dzieciaczki lubią wszelkiego rodzaju ciastka, to te ciastka z pewnością przypadną im do smaku. Ciastka są meeega kruche, bardzo maślane i mogą je zajadać maluchy po ukończeniu 9 miesiąca życia. Moim dzieciakom bardzo smakowały te ciasteczka i podejrzewam, że jest to ten przepis, z którego będę baaaaardzo często korzystać w sytuacjach, kiedy będę musiała upiec coś tu i teraz :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 100g miękkiego masła
    – 1 dojrzały banan (u mnie 100g po obraniu)
    – 200g mąki kukurydzianej
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.42 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Kruche ciastka trzyskładnikowe (dla dzieci po 9 miesiącu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozgnieść widelcem razem z bananem (można zblendować na jednolitą masę). Dodać mąkę i proszek do pieczenia i zagnieść miękkie ciasto. Ciasto nie powinno się kleić do rąk. Stolnicę podsypać mąką, ciasto rozwałkować na placek o grubości około 0,6cm, wykroić ciasteczka dowolnymi foremkami. Podważyć ciastka nożem i ostrożnie przenieść na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 12-15 minut. Jak tylko się zarumienią od razu należy je wyjąć z piekarnika.
    Smacznego

Porady

*Jeśli lubicie bardzo słodkie wypieki, to należy dodać ulubione słodzidło wg smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować