Kruche ciasteczka z nutellą i orzechami

4.99 (180 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne , kruche ,chrupiące ciasteczka przełożone nutellą z nutką orzechów włoskich , którym nie można się oprzeć.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 500 g mąki
    250 g margaryny
    2 łyżki octu
    150 g cukru pudru
    5 żółtek
    1 białko
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    50 g zmielonych orzechów włoskich
    1 słoik nutelli
Wystaw ocenę:

4.99 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Kruche ciasteczka z nutellą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtka roztrzepane z cukrem pudrem , ocet, proszek do pieczenia i wyrobić ciasto.
    Ciasto rozwałkować cienko , wykrawać foremką ciastka - jedno z dziurką , drugie całe.
  • 2. Ciastka z dziurką zamoczyć w roztrzepanym białku i zmielonych orzechach włoskich. Blaszkę wysmarować tłuszczem położyć na niej ciasteczka i piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 3. Po upieczeniu i ostudzeniu ciastko całe posmarować nutellą i przykryć ciastkiem z dziurką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować