Kruche ciasteczka z lukrem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Kruche ciasteczka w wersji mini - delikatne, rozpływające się w ustach....

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 300 g mąki
    200 g masła
    3 ugotowane żółtka
    2 białka
    200 g cukru pudru

Kruche ciasteczka z lukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrobić ciasto z mąki, masła i startych na tarce żółtek.
  • 2. Rozwałkować cienko ciasto na stolnicy i wykrawać małe kółeczka np. kieliszkiem.
  • 3. Ubić 2 białka z cukrem pudrem. Posmarować co drugie ciastko lukrem.
  • 4. Ciastka kłaść na blachę i piec w 180 stopniach do zrumienienia bezy.
  • 5. Upieczone ciastka przekładać marmoladą (beza ma być na górnej powierzchni ciastka).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy