Kruche ciasteczka z dynią na Halloween

0 (0 ocen)

  • 60 min

ciekawa i smaczna wersja kruchych ciasteczek połączonych z dynią

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto:

    1 szklanki mąki
    1 jajko
    1/2 kostki margaryny
    2 łyżki cukru kryształu Polski Cukier
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 łyżeczka soku z cytryny
    2 łyżki jogurtu greckiego
    łyżeczka proszku do pieczenia
    2 duże łyżki puree z dyni

    Dekoracja:

    czarny lukier - pisak
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Kruche ciasteczka z dynią na halloween - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Puree :

    Dynię gotujemy około 20 minut i studzimy. Ugotowaną i wystudzoną dynię przekładamy do blendera i miksujemy na puree.
  • 2. Ciasto:

    Łączymy ze sobą składniki ciasta i wyrabiamy. Zostawiamy na 30 min.w lodówce do schłodzenia. Wyciągamy rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm. Wykrawamy ciasteczka o dowolnym kształcie.
    Przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ok 15-20 min. Kiedy ostygną dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować