Kruche ciasteczka z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Kruche ciasteczka z ulubionym kremem czekoladowym. Mmm pycha. Idealne ze szklanką ciepłego mleka.

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Składniki:

    200 g margaryny

    1/2 szkl cukru

    3 szkl mąki pszennej

    2 żółtka

    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    Słoik ulubionego kremu czekoladowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Ciastka

Kruche ciasteczka z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    1. Składniki wrzuć do malaksera i miksuj przez około 2 minut. Ciasto przełóż na stolnicę i ugnieć jędrne ciasto. Ciasto owiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalki na 40 minut.

    2. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na grubość około 0.5 cm. Za pomocą ulubionej foremki wykrawaj ciasteczka. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 1 cm odstępach od siebie i piecz w 185 stopniach przez około 15-25 minut.

    3. 1/2 część ciastek posmaruj kremem czekoladowym i przykryj drugą połową ciastek. Ciasteczka włóż do lodówki na 10 minut by krem zgęstniał.

    Ciasteczka najlepszą są na drugi dzień od upieczenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować