KRUCHE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smakowite, proste ciasteczka, idealne jako przekąska do mleka. Można je przechowywać w zamkniętym dużym słoju lub puszce i w razie potrzeby po nie sięgać. Całego uroku i smaku ciasteczkom dodaje czekolada.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • na 34 sztuki

    - 300 g mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 125 g cukru
    - 2 łyżki cukru waniliowego
    - 100 g masła
    - 2 łyżki śmietany 18 %
    - 1 jajko
    - 100 g czekolady grubo posiekanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Kruche ciasteczka z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie sypkie składniki umieścić w misce i wymieszać. Do sypkich składników dodać pokrojone w kostkę schłodzone masło i krótko je z nimi rozetrzeć.
  • 2. Dodać śmietanę, jajka i czekoladę i krótko wyrobić ciasto- tylko do połączenia. Ciasto schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
  • 3. Z ciasta formować kulki, kłaść je na formę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko je spłaszczać.
  • 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciastka zostawić w formie jeszcze przez 5 minut, następnie je z niej zdjąć.

Porady

Ciasteczkom smaku nadaje czekolada, dlatego ważne jest aby była dobrej jakości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować