Kruche ciasteczka z budyniem- przepis bezglutenowy
1.
Budyń przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
Mąki przesiewamy, dodajemy drożdże, cukier dokładnie mieszamy.
Jajka, olej, mleko mieszamy razem dodajemy do mąki i miksujemy około 5 min na średnich obrotach. odstawiamy na 30 min. i ponownie mieszamy jeśli ciasto nie da sie wyrobić gdyż jest za rzadkie dodajemy więcej mąki ja dodałam kukurydzianej.
Wyrabiamy bardzo dokładnie aż ciasto będzie samo odchodziło od dłoni.
Formujemy kuleczki, spłaszczamy na kształt placka i na środek dodajemy budyń, smarujemy skłóconym jajkiem.
Zapiekamy około 40 min w tem 200st
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze