KRUCHE CIASTECZKA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ, ŻURAWINĄ I ORZECHAMI

4.5 (188 ocen)

  • 45 min

Małe co nieco, dla smakoszy białej czekolady, orzechów i suszonych owoców żurawiny.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 i 1/2 szklanki mąki
    20 dag masła (w temperaturze pokojowej)
    2 żółtka
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1/4 łyżeczki sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2/3 tabliczki białej czekolady lub 1 szklanka groszków białej czekolady
    1/2 szklanki siekanych orzechów włoskich
    1/2 szklanki owoców suszonej żurawiny

    Opcjonalnie:
    czekolada do polania

Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Kruche ciasteczka z białą czekoladą, żurawiną i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0is6rpq 1. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać zółtka i nadal ucierać. Stopniowo dodawać makę przesianą z proszkiem i sodą. Do ciasta dodać posiekaną na drobne kawałki czekoladę i orzechy włoskie oraz żurawinę.
  • image-029mxeb 2. Formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować