kruche ciasteczka z bezą

4.5 (159 ocen)

  • 60 min

super się prezentują.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,5 kg mąki pszennej
    250 g margaryny
    3 łyżki cukru pudru
    4 żółtka
    3/4 szklanki śmietany 18%
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    cukier waniliowy

    beza:
    2 białka
    1 i 1/3 szklanki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Kruche ciasteczka z bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Schłodzić w lodówce.
  • 2. Beza:
    Ubić białka z cukrem na pianę.
  • 3. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok 1 cm. Wykrawać foremką ciasteczka, wierzch każdego posmarować bezą, posypać orzechami, migdałami lub brązowym cukrem kryształem.
    Piec ok 20-25 min w temp. 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować