Kruche ciasteczka migdałowe

5 (195 ocen)

  • 2 godz.

Kruche domowe ciacha do pochrupania do kawy i dla dzieci

  • 2 godz.

Składniki:

  • 200 gram masła
    1 ¼ szklanki mąki tortowej
    1 ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
    1 jajko
    ½ szklanki cukru
    6 łyżek płatków migdałowych
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Kruche ciasteczka migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto zarobione 1. Masło ucieram razem z cukrem mikserem na puszystą masę. Dodaję jajko i dalej ucieram. Na końcu przesiewam mąkę tortową i ziemniaczaną, dodaję proszek do pieczenia i płatki migdałowe. 2 łyżki płatków zostawiam do dekoracji. Ciasto wstawiam do zamrażalnika na godzinę. Formuję ręką kulki które spłaszczam, robię widelcem zygzaki, posypuję płatkami. Wstawiam do piekarnika na temp 170 stopni 15 minut.
  • ciastka na blaszce 2. Ciastka wykładam na blaszce na papierze do pieczenia. Cukru można dodać więcej jak ktoś lubi słodkie ciastka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować