Kruche ciasteczka cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wymieszać mąkę,cukier,migdały i cappuccino.Następnie dodać żółtka i masło wszystko razem zamieszać i zagnieść ciasto.Wstawić do lodówki na 1 godzinę.Po tym czasie ciasto podzielić na pół, Jedną połowę rozwałkować i wycinać kółka szklanką.Następnie na kółku położyć kawałek czekolady i przykryć drugą połową, zamknąć dookoła przyciskając widelcem.
2.Z drugiej połowy ciasta formować małe kulki,następnie zrobić w nich dziurkę ,nakładać marmoladę i powkładać kilka płatków migdałowych.Do reszty kulek powkładać czekoladowe draże.Ciasta ułożyć na blaszce i piec w temp. 180°C przez 20 minut lub gdy ciasta nabiorą złotego koloru.Gdy ciastka ostygną posypać cukrem pudrem.
Komentarze