Na ciastka:
-2 łyżki cappuccino o smaku waniliowym
-280 g mąki pszennej
-80 g migdałów mielonych
-80 g cukru
-2 żółtka
-200 g masła lub margaryny
Dodatkowo:
-1 tabliczka czekolady mlecznej,
-kolorowe czekoladowe cukierki (draże),
-marmolada,
-płatki migdałowe
-cukier puder
Sposób przygotowania przepisu:
kruche ciasteczka cappuccino
1.
Wymieszać mąkę,cukier,migdały i cappuccino.Następnie dodać żółtka i masło wszystko razem zamieszać i zagnieść ciasto.Wstawić do lodówki na 1 godzinę.Po tym czasie ciasto podzielić na pół, Jedną połowę rozwałkować i wycinać kółka szklanką.Następnie na kółku położyć kawałek czekolady i przykryć drugą połową, zamknąć dookoła przyciskając widelcem.
2.
Z drugiej połowy ciasta formować małe kulki,następnie zrobić w nich dziurkę ,nakładać marmoladę i powkładać kilka płatków migdałowych.Do reszty kulek powkładać czekoladowe draże.Ciasta ułożyć na blaszce i piec w temp. 180°C przez 20 minut lub gdy ciasta nabiorą złotego koloru.Gdy ciastka ostygną posypać cukrem pudrem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze