Kruche ciasteczka na maśle i margarynie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Proste, szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu.
Ciasteczka bardzo kruche i bardzo smaczne.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • masło - 250 g
    margaryna - 250 g
    mąka - 1 kg
    cukier - 1 szkl
    proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    soda oczyszczona - 1 łyżeczka
    żółtka jaj - 2 szt
    jajko - 1 szt
    cukier waniliowy - 1 opak
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Desery Ciastka Jajko

Kruche ciasteczka na maśle i margarynie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruche ciasteczka 1. Mąkę wysypać do miski, dodać pokrojone na kawałki masło i margarynę, oraz pozostałe składniki, szybko i dokładnie wyrobić ciasto.
    Najlepiej ciasto przełożyć do foliowego woreczka i schłodzić w lodówce przez 60 minut.
    Można też robić ciasteczka od razu.
  • Kruche ciasteczka 2. Ciasto rozwałkować na grubość o 4-5 mm i wykrawać foremką ciasteczka.
  • Kruche ciasteczka 3. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać na blasze ciastka i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez ok.15 minut lub do zrumienienia ciastek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (159 ocen)

Kruche ciasteczka

To może cię zainteresować