Kruche ciasteczka na żółtkach

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jedne z szybszych ciasteczek w przygotowaniu, wystarczy tylko specjalny sprzęt do ich wyciskania i niejednego zaskoczysz ich wspaniałymi kształtami. Dodatkowo możesz udekorować marmoladą. Czyż nie pięknie się prezentują? A i w smaku delikatne i kruchutkie.

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag miękkiego masła
    30 dag mąki
    5 dag mąki ziemniaczanej
    10 dag cukru pudru
    2 żółtka
    aromat waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Kruche ciasteczka na żółtkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maslo z cukrem i żółtkami utrzeć na puszystą masę. Dodać aromat.
  • 2. Do powstałej masy dodać obie mąki. Wymieszać do połączneia składników.
  • 3. Przygotowane ciasto włożyć do maszynki do ciastek z odpowiednią końcówką.
  • 4. Wyciskać wybrane wzory trzymając pionowo maszynkę - bezpośrednio na blaszkę / nie wykładać papierem do pieczenia/.
  • 5. Wybrane ciasteczka udekorować marmoladą.
  • 6. Piec w 180 stoniach do uzyskania złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować