Kruche ciasteczka kwiatuszki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kruche ciastka, łatwe w przygotowaniu można przełożyć dowolną masą lub marmoladą

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 15 dag margaryny
    - 30 dag mąki
    - 5 dag cukru pudru
    - szczypta soli
    - 3 łyżki śmietany
    - 1 żółtko

    - marmolada
    - cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Kruche ciasteczka kwiatuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę posiekać ze schłodzoną margaryna, dodać cukier, sól, śmietanę, żółtka i szybko zagnieść ciasto.
    Uformować kule, zawinąć w folie i włożyć na 2 godziny do lodówki.
  • 2. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, za pomocą foremek wycinamy ciastka.
    Ułożyć na blaszce - piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 około 15 minut.

    Po ostudzeniu przełożyć marmoladą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować