Kruche babeczki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Wspaniałe kruche babeczki z farszem pieczarkowym sprawdzą się na każdej imprezie, a z dodatkiem barszczyku czerwonego rewelacja.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Na ciasto:

    30dkg mąki pszennej
    1 kostka margaryny
    2 żółtka
    2 łyżki śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki soli

    Farsz pieczarkowy:

    40 dkg pieczarek
    2 średnie cebulki
    1/4 kostki masła
    sól
    pieprz
    vegeta

    Dodatkowo:
    20 dkg sera żółtego

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kruche babeczki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicy, dodać resztę składników, zagnieść szybko ciasto i wstawić do lodówki na ok 30 minut.
    cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor, pieczarki kroimy w półplasterki gotujemy ok 10 minut, odcedzamy na sitku z nadmiaru wody i dodajemy do cebulki , smażymy jeszcze ok 10 minut, doprawiamy do smaku, solą, pieprzem i vegetą.

    Foremki delikatnie smarujemy margaryną i obkładamy ciastem, podpiekamy w piekarniku do zarumienienia w temp 180 stopni.
    Do zrumienionych babeczek nakładamy farsz, posypujemy obficie żółtym serem i zapiekamy ok 10 minut.

Porady

Super smakują podane z barszczem czerwonym, oraz polane ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Urodziny Imieniny Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować