Kruche babeczki z masą orzechową

4.5 (182 ocen)

  • 40 min

Pyszne kruche babeczki z masą orzechową i słodką niespodzianką w środku z pewnością zachwycą gości :-)

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto kruche:

    2 żółtka
    1 jajko
    3/4 margaryny
    2 łyżki cukru pudru
    2 szkl mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    czekolada mleczna
    orzechy
    masa orzechowa
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Kruche babeczki z masą orzechową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta wyłożyć na stolnicę, posiekać nożem i zagnieść ciasto. Foremki do babeczek posmarować oliwą i do każdej nakładać porcję ciasta, wyklejając foremkę tak aby ciasta nie było za dużo, ani za mało. Foremki włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 st przez ok. 10 min do złotego koloru babeczek.
    Babeczki po upieczeniu pozostawić do wystudzenia, a w tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, a orzechy posiekać. Do każdej babeczki nakładać troszkę rozpuszczonej czekolady i troszkę posiekanych orzechów, a na wierzch wyłożyć porcję gotowej masy orzechowej i wierzch posypać posiekanymi orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować