Kruche babeczki z krówką i słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babeczki, które osłodzą każdy dzień.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na kruche ciasto:
    160g zimnego masła
    80g cukru
    szczypta soli
    1 jajko
    300g mąki pszennej

    Na nadzienie:
    cukierki krówki lub gotowa masa krówkowa
    ziarna słonecznika

    Do dekoracji:
    biała czekolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery Babeczki Babeczki Krówki

Kruche babeczki z krówką i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruche ciasto:
    Wszystkie składniki zagniatamy, aż powstanie gładkie ciasto. Formujemy kulę i chłodzimy ją w zamrażalniku min. pół godziny. Ciastem wylepiamy foremki. Spody nakłuwamy widelcem i wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na około 20 minut.

    Nadzienie:
    Krówki/masę krówkową roztapiamy. Gdy będzie gotowa, wsypujemy słonecznik i mieszkamy. Masą napełniamy babeczki.

    Przed podaniem babeczki posypujemy startą czekoladą.

Porady

Składniki na ciasto kruche wystarczą na 16 sztuk małych korpusów babeczek (średnicy ok. 6cm) / 8 mini tartinek (średnicy ok. 10cm). Składniki na nadzienie - ilość wg upodobań, w zależności jaką konsystencję chcemy uzyskać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować