Kruche babeczki z kremem truskawkowo- borówkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Babeczki proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Nie trzeba wiele sił i czasu by je wykonać, co dla mnie akurat teraz najważniejsze.

  • 30 min

Składniki:

  • Ok 50 sztuk kruchych, małych babeczek (można upiec samemu, ja użyłam zakupionych w cukierni)
    1 kostka masła
    1.5 szklanki cukru pudru
    ok 10 dużych, miękkich truskawek
    20 dkg zblendowanych borówek amerykańskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kruche babeczki z kremem truskawkowo- borówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruche babeczki oraz kremy: truskawkowy i borówkowy 1. Masło i cukier puder dzielimy na dwie części.
    Ucieramy najpierw jedną część na puszysty krem. Dodajemy pomału truskawki ucierając na bardzo wolnych obrotach by masa się nie ścięła!

    Podobnie postępujemy z drugą częścią margaryny i cukru pudru. Do utartej masy dodajemy po odrobinie zblendowanych borówek i również uważamy by przy mieszaniu masa się nam nie ścięła.

    Szprycę nadziewamy masami na przemian: raz truskawkowa, raz borówkowa i napełniamy nią kruche babeczki.
    Odkładamy na 30 minut do lodówki w celu schłodzenia. Na zachcianki w sam raz:)

Porady

Babeczki można dodatkowo udekorować owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Truskawki Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować