Kruche babeczki z kremem śmietankowym i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować je w kulę i zawinąć w folię. Wstawić na 30 minut do lodówki. Ciastem wylepić posmarowane tłuszczem foremki. Piec około 10 minut w piekarniku rozgrzanym d0 200 stopni. Wystudzone babeczki wyjąć z foremki.
2.Krem śmietankowy Mleko,cukier,budyń śmietankowy,mąkę ziemniaczaną i żółtka wymieszać i
ugotować budyń.
Miękkie masło lub margarynę utrzeć na puch,dodawać stopniowo wystudzony budyń. Ucierać aż powstanie puszysty krem.
3.Truskawki opłukać, usunąć szypułki.Owoce pokroić w plasterki . Kruche babeczki napełnić kremem śmietankowym. Na wierz ułożyć truskawki. Posypać cukrem pudrem
Komentarze