Kruche babeczki z kremem śmietankowym i truskawkami

4.48 (160 ocen)

  • Łatwy

Kruche babeczki z kremem śmietankowym i truskawkami

  • Łatwy

Składniki:

  • - Ciasto:mąka: 150 gramów
    - margaryny: 100 gramów
    - cukru: 2 łyżki
    - kwaśnej śmietany: 3 łyżki
    - żółtka: 2 sztuki
    - proszku do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - truskawek: 300 gramów
    - Krem śmietankowy:mleko: 400 mililitrów
    - masła (lub margaryny): 100 gramów
    - budyń śmietankowy (bez cukru): 1 sztuka
    - cukru: 2 łyżeczki
    - mąki ziemniaczanej: 1 łyżka
    - żółtko: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.48 (160 ocen)

Kruche babeczki z kremem śmietankowym i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruche babeczki z puszystym kremem i truskawkami 1. Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować je w kulę i zawinąć w folię. Wstawić na 30 minut do lodówki. Ciastem wylepić posmarowane tłuszczem foremki. Piec około 10 minut w piekarniku rozgrzanym d0 200 stopni. Wystudzone babeczki wyjąć z foremki.
  • Kruche babeczki z puszystym kremem i truskawkami 2. Krem śmietankowy Mleko,cukier,budyń śmietankowy,mąkę ziemniaczaną i żółtka wymieszać i
    ugotować budyń.
    Miękkie masło lub margarynę utrzeć na puch,dodawać stopniowo wystudzony budyń. Ucierać aż powstanie puszysty krem.
  • Kruche babeczki z puszystym kremem i truskawkami 3. Truskawki opłukać, usunąć szypułki.Owoce pokroić w plasterki . Kruche babeczki napełnić kremem śmietankowym. Na wierz ułożyć truskawki. Posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować