Kruche babeczki z kremem o smaku adwocata i bezami

0 (0 ocen)

Kruche i podzielne małe babeczki idealne do kawy. Z domowymi bezami i masą o smaku adwocata są wyśmienite.

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szklanki mąki krupczatki
    1/4 szklanki cukru pudru
    Szczypta soli
    120 g masła
    2 żółtka
    Bezy:
    2 białka
    2 łyżki cukru
    Szczypta soli
    Krem:
    100 g margaryny
    3 łyżki masy krówkowej o smaku adwocata
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Kruche babeczki Beza

Kruche babeczki z kremem o smaku adwocata i bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0lvh975 1. Ciasto:
    Mąkę przesiewamy do miski z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Dodajemy pokrojone kawałki masła. Siekamy wszystko nożem do połączenia składników. Robimy dołeczek i wbijamy dwa żółtka. Całość szybko zagniatamy. Robimy kulę i chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na placek o grubości 3-4 mm.
  • image-0r9e9h8 2. Wycinamy koła foremkami na babeczki o średnicy 7 cm. Dociskamy do środka foremki, nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze 200*C. Jeszcze ciepłe odwracamy i wyjmujemy z foremki. Studzimy.
  • image-0n7af77 3. Białka ubijamy na sztywna pianę z dodatkiem soli i cukru. Sztywną pianę przekładamy do szprycy cukierniczej. Wyciskamy małe bezy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Suszymy je te temperaturze 100*C przez 30 minut oraz 10 minut w 150*C. Odklejamy od papieru i przekładamy do pojemnika.
    Krem: Margarynę w temperaturze pokojowej ubijamy na puch. Dokładamy masę krówkową o smaku adwocatowym oraz garść pokruszonych bezów. Całość mieszamy i przekładamy do babeczek. Na górze układamy po małym beziku. Gotowe babeczki chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować