Kruche babeczki z kremem jagodowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ekspresowe babeczki dla zapracowanych, wystarczy kupić kruche spody a krem robi się równie szybko, wystarczy mascarpone, trochę śmietanki i świeże owoce.

  • 15 min

Składniki:

  • 250 g kruchych spodów (8 sztuk)
    120 ml słodkiej śmietanki
    250 g mascarpone
    4-5 łyżek cukru pudru
    4 łyżki jagód
    owoce świeże: truskawki, maliny, jagody

Kruche babeczki z kremem jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody zblenduj. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i mascarpone, zmiksuj szybko razem. Część kremu odłóż, a do reszty dodaj jagody. Wymieszaj. Szprycę cukierniczą napełniaj naprzemiennie 1-2 łyżkami kremu jasnego i potem jagodowym.
  • 2. Kremem dekoruj spody. Na wierzch każdej połóż ulubione owoce, np. truskawki, maliny, jagody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy