Kruche babeczki z kremem cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą z galaretek rozpuścić w 1 szkl wrzątku i wylać na głęboki talerz aby zastygła.
2.Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić na ok. pół godziny do lodówki. Po schłodzeniu ciastem wygniatać metalowe foremki.
Piec na lekko brązowy kolor około 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Po upieczeniu należy poczekać aż babeczki ostygną - wtedy same będą bez problemu odchodzić od foremek.
3.Z mleka, cukru i bydyniu ugotować tradycyjny budyń. Do gorącego wcisnąć sok z 1 cytryny, energicznie wymieszać na jednolitą masę i ostudzić.
Połowę masła zmiksować dodając budyń.
4.Babeczki napełniać kremem budyniowym za pomocą szprycy do zdobienia tortów. Na masie układać kawałki zastygniętych galaretek. Można także posypać ozdobną posypką.
Porady
Najlepiej aby masło do masy było miękkie - wtedy dobrze się miksuje z budyniem.
Komentarze