Kruche babeczki z kremem budyniowym i winogronami

4.5 (148 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Pyszne kruche babeczki

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 0,5 litra mleka
    1, 5 szklanki mąki
    150 gr zimnego masła
    3 łyżki miękkiego masła
    1 łyżka cukru pudru
    3 łyżki cukru
    1 budyń waniliowy na ¾ l
    1 żółtko
    2 łyżki zimnej wody
    Mała kiść winogron
    Masło do wysmarowania foremek
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Kruche babeczki z kremem budyniowym i winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę ,cukier puder i zimne masło ugnieść. Dodać żółtko i zimną wodę. Zagnieść ciasto i rozwałkować je.
    Foremki do babeczek wysmarować masłem i napełnić ciastem. Ponakłuwać widelcem i włożyć do lodówki na 30 minut.
    Nagrzać piekarnik do 180 st C i wstawić foremki z ciastem ,piec około 15-20 minut. Wystudzić i wyjąc z foremek.
    Budyń ugotować z mlekiem i cukrem. Zimny zmiksować z miękkim masłem .
    Krem nałożyć do środka babeczek , na krem położyć winogrona pocięte na ćwiartki.

Porady

Zamiast winogron można dac inne owoce

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować