Kruche Babeczki z kremem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kruche babeczki dla łasuchów

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    • 300g mąki
    • 200g margaryny
    • 100g cukru
    • 2 żółtka
    Masa:
    • Krem budyniowy 3 minuty Dr. Oetkera
    Lub
    • Budyń
    • Margaryna

Kruche babeczki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto
    Przesiana mąkę łączymy z margaryną, żółtkami, oraz cukrem pudrem. Gładką masę chłodzimy 1 godzinę w lodówce. Ciasto wałkujemy na grubość 3-4mm wkładamy do foremek, i nakłuwamy wykałaczką. Pieczemy 10-15 min w temp. 180' C. Wyciągamy babeczki z foremki gdy są jeszcze ciepłe aby nie przywarły.

    Masa
    Do gotowej masy wystarczy dodać 400ml mleka i miksować 3 minuty.
    Lub
    Margarynę ucieramy w mikserze aż zrobi sie puszysta i biala. Gdy margaryny jest gotowa dodajemy po trochę zimnego budyniu.

Porady

Dla leniuchów - można użyć masy gotowej do której dodajemy tylko mleko- próbowałam i wyszły bardzo dobre :) nie jestem zwolenniczką gotowców , ale raz się skusiłam ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy