Kruche babeczki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto
Przesiana mąkę łączymy z margaryną, żółtkami, oraz cukrem pudrem. Gładką masę chłodzimy 1 godzinę w lodówce. Ciasto wałkujemy na grubość 3-4mm wkładamy do foremek, i nakłuwamy wykałaczką. Pieczemy 10-15 min w temp. 180' C. Wyciągamy babeczki z foremki gdy są jeszcze ciepłe aby nie przywarły.
Masa
Do gotowej masy wystarczy dodać 400ml mleka i miksować 3 minuty.
Lub
Margarynę ucieramy w mikserze aż zrobi sie puszysta i biala. Gdy margaryny jest gotowa dodajemy po trochę zimnego budyniu.
Porady
Dla leniuchów - można użyć masy gotowej do której dodajemy tylko mleko- próbowałam i wyszły bardzo dobre :)
nie jestem zwolenniczką gotowców , ale raz się skusiłam ;)
Komentarze